0
Giriş yap / Kayıt ol
Uygunluğa göre sırala
Akıllı Sıralama
Uygunluğa göre sırala
Akıllı Sıralama
Soğuk Çekme Miller

Soğuk Çekme Miller Hangi Kesitlerde Üretilmektedir?

Soğuk çekme çelik miller Yuvarlak, Altıköşe, Kare ve Lama (Dikdörtgen) kesitlerinde üretilmektedir.

Soğuk Çekme Çelik Miller Hangi Kalitelerde Üretilmektedir?

Parlak miller genel olarak alaşımlı çelikler, alaşımsız çelikler ve otomat çeliklerini içeren kalitelerde üretilmektedir. En çok tercih edilen kaliteler arasında C40 (SAE 1040), C45 (SAE 1045), S235 (St37-2), S355JR (St52), 41Cr4 (SAE 5140) gibi çelikler yer almaktadır.

Soğuk Çekme Çelik Çubuklarda Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Nelerdir?

Soğuk çekim millerin doğrusallıkları, yüzey kaliteleri ve yüzey toleransları öne çıkan özellikleridir. Soğuk çekim çelik millerin mekanik özellikleri sıcak hadde ürünlere göre nasıl değişir? Soğuk hadde sonrasında parlak millerin mukavemet değerleri artar. Bu ürünlerin sıcak haddelenmiş çubuklara göre akma ve çekme mukavemetkeri artarken kopma uzamaları düşmektedir ve malzeme daha gevrek olur.

Soğuk Çekim Çelik Çubuklara Çatlak Kontrol Testi Yapılır Mı?

Yuvarlak kesitli soğuk çekme millere 5 mm den 60 mm ye kadar, altıköşe soğuk çekim çelik çubuklara ise 5mm den 65 mm ye kadar, EN 10277-1 normuna göre Class 1 , Class 2 yada Class 3 çatlak kontrol seviyelerine uygun olarak yüzey çatlak testi uygulanabilmektedir.

Soğuk Çekim Çelik Çubukların Avantajları Nelerdir?

Soğuk çekme çelik miller düşük fire oranlara, azalan işçilik maliyetleri ve artan mekanik özellikleriyle öne çıkmaktadır. Üretilecek parçaların proses sürelerinin azalmasına ve makina parkına ek yatırım yapmadan kapasite artışına katkı sağlarlar. Soğuk Çekim Çelik Çubuklar Hangi Yüzey Toleranslarına Sahiptir? Soğuk çekme miller stoklarda genellikle h9 yada h11 yüzey toleranslarında bulunurlar. Daha hassas yüzey toleransları talep edilmesi durumunda teknik yapılabilirlik incelemesi için satış ekipleriyle irtibat kurulması gerekmektedir.