Bir malzemenin ağırlığını hesaplamak için ilk olarak hacminin hesaplanması ve daha sonra özgül ağırlığı ile çarpılması gerekir. Ağırlık hesaplama oldukça önemli bir konu olup metal, demir ve çelik sektöründe de hesaplama amacı itibariyle önemli yer tutmaktadır. Çelik bir malzeme sipariş verirken çelik malzemenin ağırlığını bilmemiz sevkiyat/nakliyat aşamasında bize önemli avantajlar sağlar. Ağırlık hesabı aracın ne kadar yük alabileceğini ve ne kadar yük kaldırabileceği konusunda fayda sağlamaktadır.
Hasçelik Çelik Malzeme Ağırlık Hesaplama Aracı Ne İşe Yarar?
Çelik malzeme ağırlık hesaplama aracı ile çeliği seçtiğimiz şekle göre girmemiz gereken ebat ölçülerini (yüksekli, genişlik, uzunluk, kalınlık, çap, dış çap, vb.) ve adet sayısı ile ilgili bilgileri ağırlık hesaplama aracına girerek hesap yapmamızı sağlar. Metal malzemelerin ağırlık hesaplamasında olduğu gibi Hasçelik ağırlık hesaplamalarında da genel olarak ölçü birimi olarak milimetre (mm) ve kilogram (kg) kullanılmaktadır.
Ağırlık Hesaplama Cetveliyle Hangi Hesaplamaları Yapabilirsiniz?
Ağırlık hesaplama cetveli ile Hascelik.com online satışta yer alan tüm çelik malzemelerin hesaplaması yapılabilmektedir. Çelik malzemelerin şekil formuna göre ebatlar parametreleri değişmektedir. Bu ölçüleri girerek altıköşe, kare, lama ve yuvarlak (mil) gibi çelik malzemelerin ağırlıkları hesaplanır. Altıköşe Malzeme Ağırlık Hesaplama Altıköşe şeklindeki bir malzemenin ağırlık hesaplamasını yapabilmek için ağırlık hesaplayıcısına iki ebat ölçüsü girilmesi gerekir;
Çap (genişlik)
Uzunluk
Genişlik altıköşe çelik malzemelerde karşılıklı yüzeyler arasındaki mesafedir (s).
Formül: Kg= s x s x Boy(l) x 0,0068 /1000
Kare Ağırlık Hesaplama
Kare şeklindeki bir malzemenin ağırlık hesabı için ağırlık hesaplayıcısına üç ebat ölçüsü girilmesi gerekir;
Genişlik
Yükseklik
Islah Çelikleri kimyasal bileşimlerine göre 4 ana grupta toplanır.
Uzunluk
Bu ölçüleri çarptıktan sonra yoğunluk ile çarparak malzemenin ağırlığını hesaplamış oluruz.
Formül: Kg = a x a x Boy x 0,00785 /1000
Lama Ağırlık Hesaplama
Lama, çelik ve demir malzemesinden üretilen dikdörtgen şeklinde ve uzunluk eksenine göre dik kesitli olan bir sıcak hadde yassı formudur.
Lama şeklinde ki bir malzemenin ağırlık hesabı (kg) için lama ağırlık hesaplayıcısına üç ebat ölçüsü girilmesi gerekir;
Genişlik
Yükseklik
Uzunluk
Formül: Kg= a x b x Boy x 0,00785 /1000
Mil Ağırlık Hesaplama (Yuvarlak Çelik Malzeme) Ağırlık Hesaplama
Yuvarlak şeklindeki (yuvarlak mil) bir çelik malzemenin ağırlık hesabı için ağırlık hesaplayıcısına iki ebat ölçüsü girilmesi gerekir. Dolu malzeme ağırlık hesaplama kategorisinde yer aldığından;
Çap: d
Uzunluk
Formül: Kg= Çap x Çap x Boy x 0,00617 /1000
Boru Ağırlık Hesaplama
Çelik boru şeklindeki bir çelik malzemenin ağırlık (kg) hesabı için ağırlık hesaplayıcısına üç ebat ölçüsü girilmesi gerekir:
Dış çap
Et kalınlığı
Uzunluk
Hascelik.com ile Online Çelik Siparişi Verebileceğinizi Biliyor Muydunuz?
Çelik ağırlık hesaplamalarınızı Hasçelik ağırlık hesaplama aracından yapabileceğiniz gibi online siparişlerinizi de verebilirsiniz. Hasçelik vasıflı çelik imalatında Türkiye’nin lider üreticisi olup, en büyük stok ve ürün kapasitesine sahiptir. Canlı stok ve fiyat almak, ihtiyacınız olan çelik ürünlerini en yakın depolardan satın almak için hascelik.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hoş geldin indirimleri ve kampanyalar sizleri bekliyor.